Lapacho

Nowy

zdrowie pełna parą!

Więcej szczegółów

12,00 zł

Dodaj do listy życzeń

Więcej informacji

Lapacho

"Tabebuia Impetiginosa"

Herbatę Lapacho używa się również przy produkcji antybiotyków. Lapacho odkryli Indianie Callawaya, zbierali korę i liście drzewa, których używali do przyrządzania lekarstw i słusznie! Najbogatsza w właściwości jest wewnętrzna kora drzewa Tabebuia Impetiginosa. Żeby się do niej dostać należy odkorowac drzewo. Najważniejszym składnikami są betalapachol, hydroksynaftochinon i lapachol, który wykazuje działanie przecinowotworowe, przeciw zapalne i przeciwgrzybiczne. Jest bogaty w wiele witamin (żelazo, wapń, magnez), oczyszcza organizm z toksyn, obniża poziom cukru we krwi i przede wszystkim wzmacnia odporność.

Wywar z lapacho zwiększa odporność, pomaga zwalczyć wirusy i bakterie, ma działanie detoksycyjne - usuwa z organizmu toksyny i niepotrzebne pierwiastki. Ułatwia trawienie, wspomaga precę jelit. W przeciwieństwie do innych substancji o podobnym działaniu, dowiedziono, że lapacho trafia bezpośrednio w przyczynę choroby i zwalcza ją.

Kiedy poczujecie, że "coś Was bierze", warto sięgnąć po lapacho.

Na początku stosowania organizm nie jest przezwyczajony do nowych substancji, więc mogą występować nudności, ale jest to wynikiem usuwania toksyn z organizmu. Smak jest intensywny, lekko orzechowy, korzenny, staje się bardzo przyjemny dla jezyka.

Sposób przyrządzania: 1 łyżka stołowa na szklankę wody, gotować 10-15min, odcedzic i pić sam napar. Można równiez zaparzać korę przez około 30 minut w temp.95*C, ale będzie to mniej skuteczne. Efekty widoczne są już po 2  tygodniach systematycznego stosowania.

Opinie

Napisz opinię

Lapacho

Lapacho

zdrowie pełna parą!

Napisz opinię