PAI MU TAN

Pai Mu Tan "Biała Piwonia" to klasyka wśród białych, chińskich herbat. Jej liście są zrywane wczesną wiosną z górnej części krzewu i składają się na nie pąk oraz dwa, jeszcze ledwo rozwinięte listki. Smak pełen energii i naturalnego, świeżego aromatu.
14,00 zł
Brutto
Waga
Ilość
W magazynie

PAI MU TAN

SPOSÓB ZAPARZANIA: 2-3 g na 2o0ml / czas parzenia 2-3 min / temp. 75-80°C / parzyć 3x

HERBATA BIAŁA KLASYCZNA 

SKŁAD: biała herbata 100%

To najpopularniejsza herbata wśród wszystkich białych herbat. Jej wspaniały i klasyczny smak zyskuje sobie coraz więcej zwolenników na całym świecie. Krzewy herbaciane, z których zbierane są listki Pai Mu Tana, są potocznie znane jako Biała Piwonia. Rosną w chińskiej prowincji Fujan, jednej z kolebek herbacianych zbiorów.
Liście zrywa się wczesną wiosną z górnej części krzewu i składają się na nie pąk oraz dwa, jeszcze ledwo rozwinięte listki.
Po zerwaniu herbata jest suszona w słońcu lub w specjalnych, zamkniętych pomieszczeniach bez dodatkowej pomocy technicznej. 
Liście tej herbaty mienią się różnymi odcieniami zieleni i połyskują srebrnymi końcówkami. Mają różne struktury i kształty, a wszystko to składa się na idealny, wspaniały smak.
W filiżance dominuje elegancja smaku z nutą pikantności. Napar w kolorze bladego bursztynu.
Jeśli ktoś zaczyna smakową przygodę z białą herbatą, to Pai Mu Tan jest doskonałą propozycją na "ten pierwszy raz".

HBK101
73 Przedmioty

Opis

Skład
biała herbata (100%)
Kraj pochodzenia
Chiny
Czas Parzenia
3 - 5min
Temperatura Parzenia
85°C

Specyficzne kody

Komentarze

Oceń 

2024-10-14

sztos

polecam

Oceń 

2021-05-06

Biała ulubiona

Kocham ta herbatę! Nie ma drugiej takiej: słodkawej, pozbawionej goryczy, delikatnie słomkowej. Jeśli ktoś mnie pyta o białą herbatę, to zawsze odpowiadam : PAI MU TAN !

Oceń 

2020-04-05

klasyk

Bardzo dobrej jakości klasyk. Liście nie połamane, a napar bardzo intensywny. Polecam

  • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię

PAI MU TAN

Pai Mu Tan "Biała Piwonia" to klasyka wśród białych, chińskich herbat. Jej liście są zrywane wczesną wiosną z górnej części krzewu i składają się na nie pąk oraz dwa, jeszcze ledwo rozwinięte listki. Smak pełen energii i naturalnego, świeżego aromatu.

Napisz swoją opinię

Produkty powiązane