PAI MU TAN Z PĄCZKAMI RÓŻ
Oszałamiający, naturalny aromat, który nadają pączki róż, jest godny uwagi każdego herbaciarza. W połączeniu z klasyczną białą herbatą tworzy się kompozycja dla wymagających podniebień.
PAI MU TAN Z PĄCZKAMI RÓŻY
SPOSÓB ZAPARZANIA: 2-3 g na 2o0ml / czas parzenia 2-3 min / temp. 80-85°C / parzyć 3x
herbata biała aromatyzowana
Składniki: Pai Mu Tan, pączki róż, aromat.
Według statystyk, nie ma wątpliwości co do tego, że zapach róży to najmilej odbierana woń na ziemi. Znany jest też fakt, że biała herbata posiada ogrom wspaniałych dla organizmu właściwości, zaczynając choćby od licznych przeciwutleniaczy. Dlatego mamy zaszczyt zaprezentować Wam nasz nowy, niesamowity duet jakim jest herbata Pai Mu Tan z pączkami róży.
Intensywny, świeży smak białej herbaty o złocisto-zielonym naparze, doskonale łączy się z kwiecistym aromatem i słodkim smakiem róż. Razem tworzą niezwykle zgraną, rześką i nieco wyrafinowaną kompozycję, w której kochają się wszyscy herbaciarze! Warto też dodać, że zarówno biała herbata i róża, pomagają się skoncentrować. Ponadto udowodniono naukowo, że zapach róży wspomaga zapamiętywanie!
Powiedzmy sobie szczersze, jeśli czekają Cię egzaminy, sesje lub inne zadania wymagające dobrej pamięci, to nie zwlekaj i połącz przyjemne z pożytecznym, czyli pyszną herbatę i wspomagacz pamięci :)
Pai Mu Tan z różą, to też doskonała propozycja na lekki deser, bowiem aromat tej herbaty to istny lukrowany pączek i to z różą! Warto podzielić się tym smakiem z bliskimi, a najlepiej samemu sobie dawkować tę przyjemność. Pamiętajmy, że herbata niczym muzyka - łagodzi obyczaje!
#PodróżZaczynaSięOdPierwszegoŁyku
Opis
- Skład
- biała herbata, pączki róż
- Kraj pochodzenia
- Chiny
- Czas Parzenia
- 3 - 5min
- Temperatura Parzenia
- 85°C
2022-02-03
uwielbiam!
Bardzo aromatyczna herbata, za białymi z owocami nie przepadam, więc ta herbata to zawsze strzał w 10. Bardzo polecam.