Rwanda Rukeri

Ta wyjątkowa odmiana dowodzi, że czarna herbata nie jedno ma imię. Uprawiana w sercu Afryki, w organicznym ogrodzie założonym zaledwie 50 lat temu urzeka rześkością i pikantną nutą intensywności.

12,00 zł

(240,00 zł kg.)

Brutto
Waga
Ilość

RWANDA RUKERI

SPOSÓB ZAPARZANIA: 1 łyżeczka na 200ml / czas parzenia 3-5min / temp. 95°C / parzyć 1x
Zaledwie pięćdziesiąt lat temu, w samym centrum Afryki, w gorącej Rwandzie Europejczycy założyli bardzo ekologiczną plantację herbaty. Do dziś ów plantacja działa prężnie, ale produkuje tylko 700 ton herbaty na rok, z czego 90% idzie na eksport. Długie liście podczas procesu więdnięcia są bardzo delikatnie obrabiane, by się nie połamać. Herbata jest bardzo wysokiej jakości i pochodzi z certyfikowanego, organicznego ogrodu. Dziś możecie ją nabyć w Warsztacie Herbaty!
Smak tej herbaty wyróżnia się na tle afrykańskich smaków, zaparzona uwodzi dymnym aromatem przez który delikatnie przebija lekki ton jaśminu. Napar w kolorze burgundowo - wiśniowym, po pierwszym łyku olśniewa świeżością i kwiatowo cytrusowymi nutami z przyjemnie przenikającą czekoladą. Można ulec wrażeniu, że herbata jest lekko pikantna ze świetnie wkomponowaną taniną.
Fenomenem herbaty z plantacji w Rukeri jest to, że zasmakuje fanom delikatnych naparów jak np. sikkim temi czy darjeeling, a także tradycjonalistom lubujących się w mocnych herbatach. Zaletą jest również to, że nawet po długim parzeniu jest pozbawiona goryczki, ewentualnie można wyczuć nutkę cierpkości. To zdecydowanie wyważony smak, z pewną dozą majestatu, który idealnie sprawdzi się przy popołudniowym posiedzeniu jak i o wschodzie słońca...

Kraj pochodzenia: Republika Rwandy

       
#podróżzaczynasięodpierwszegołyku

HCK107
28 Przedmioty

Opis

Pojemność
czarna herbata (100%)
Kraj pochodzenia
Ruanda

Komentarze

Oceń 

2018-09-17

z klasą

polecam, szczególnie dla osób zakochanych w doszukiwaniu się głębokich aromatów czarnej herbaty. delikatnie wyczuwalny jaśmin robi robotę!

Oceń 

2018-05-25

pewnego dnia...

Pewnego dnia w sklepie stacjonarnym spróbowałam Rwandy, polecanej przez właściciela Warsztatu i pomyślałam sobie, że to chyba nie mój smak, ale kiedy przestałam gustować w czarnych herbatach z dodatkami i rozsmakowałam się w czarnych naturalnych herbatach, Rwanda stała się jedną z moich ulubionych. Taki smak doceniony po latach. Bardzo polecam rozsmakować się w Rwandzie.

  • 2 z 2 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię

Rwanda Rukeri

Ta wyjątkowa odmiana dowodzi, że czarna herbata nie jedno ma imię. Uprawiana w sercu Afryki, w organicznym ogrodzie założonym zaledwie 50 lat temu urzeka rześkością i pikantną nutą intensywności.

Napisz swoją opinię

Produkty powiązane