TURECKA
Intensywna, acz delikatna w smaku herbata z Turcji. Słodki aromat, który kojarzy się z nutą suszonych jabłek i ciemny napar to doskonała podróż smaku do kraju czterech mórz.
TURECKA
SPOSÓB ZAPARZANIA: 2-3 g na 200 ml / czas parzenia 3-5 min / temp. 95°C / parzyć 1x
HERBATA CZARNA KLASYCZNA
SKŁAD: czarna herbata 100%
Jeśli byliście w Turcji to na pewno kojarzycie moment, gdy Pan, który zaparzył dla Was herbatę, chce Wam jej jeszcze dolać, a Wy - choć jesteście już pełni - nie odmawiacie, bo herbata jest pyszna.
W imię naszego ulubionego motto, które mówi, że podróż zaczyna się od pierwszego łyku, pragniemy Was zabrać na pełną smakowych wrażeń, herbacianą podróż do kraju czterech mórz - Turcji.
Mieniący się złotem, ciemny, bursztynowy napar zaskakuje aromatem i smakiem, który jest intensywny, acz delikatny i lekko słodkawy. W lekkim tonie klasycznej goryczki, można doszukać się nut suszonego jabłka i słodu, a to czyni herbatę bardzo wyjątkową. To napar, który bardzo dobrze współgra z różnego rodzaju ciastami, czekoladą i świetnie pasuje do podwieczorku lub kolacji.
Turecka herbata to czarny klasyk, który zasmakuje absolutnie każdemu wyrafinowanemu herbaciarzowi, jak i tym, którzy kochają się tylko w tradycyjnych smakach i cenią sobie jakość.
#HerbataŁagodziObyczaje
Opis
- Skład
- czarna herbata (100%)
- Kraj pochodzenia
- Sri Lanka
- Czas Parzenia
- 3 - 5min
- Temperatura Parzenia
- 95°C
Specyficzne kody
Komentarze
Z jabłkiem
Nie wiem, co w sobie ma ta herbata, ale lubię ją w upały i polecam z wkrojonym do kubka plasterkiem słodkiego jabłka. Jeszcze bardziej kojarzy się z Turcją :)
2020-04-05
Zupełnie inna
Pyszna i zupełnie inna herbata niż czarne klasyki z Azji i Afryki. Lubię dla odmiany i jako lekką wersję czarnej.