MANGOBELLA
Delikatne, kremowe mango w połączeniu z czarną herbatą tworzy urzekający smak godny każdego kubka i każdej czarki. Słodki tropik i tradycyjna wykwintność herbaty to perfekcyjne połączenie.
Czytaj więcej niżej...
MANGOBELLA
SPOSÓB ZAPARZANIA: 2 łyżeczki na 200 ml /czas parzenia: 3-5 min. / temp. 95°C / parzyć 1x
CZARNA HERBATA Z DODATKAMI
SKŁAD: Czarna herbata (93%), kandyzowane mango (mango, cukier), aromat, płatki słonecznika
Mangobella to jedna z nielicznych herbat, gdzie dwa zupełne przeciwieństwa tworzą fenomenalny smakowo duet. Słodkie, tropikalne mango i wykwintność czarnej herbaty to na pozór dwa odległe światy, jednak w kompozycji z dodatkiem płatków słonecznika to herbata, która może skraść niejedno serce, a właściwie podniebienie ;)
W filiżance znajdziemy egzotyczny smak i aromat z odpowiednią dozą kremowej słodyczy mango, pomiędzy wkradnie się subtelność kwiatu słonecznika, którą zwieńczy orzeźwiający finisz czarnej cejlońskiej herbaty. Mangobella to herbata bardzo deserowa, a jednocześnie konkretna w smaku, ale dzięki dodatkom bardzo lekka. To doskonała propozycja dla wszystkich fanów herbaty Earl Grey, tyle że dla odmiany, ciut bardziej egzotyczna i słodka.
Mango pochodzi z Indii, ma wiele właściwości odżywczych, a także obniża poziom cukru we krwi. W hinduizmie jest znane jako owoc bogów, a idealnie dojrzałe, pyszne mango to symbol dotarcia do celu i satysfakcji. Tę drugą spokojnie możemy wam zagwarantować po skosztowaniu herbaty Mangobella.
Polecamy dla wszystkich - dla tych, którzy lubią herbaty z dodatkami, ale tradycjonalistom również posmakuje! Świetna propozycja na herbatę dla dzieci albo jako deser w filiżance.
Spróbujcie!
Opis
- Skład
- herbata czarna liściasta, cząstki kandyzowanego mango, płatki słoneczika
- Kraj pochodzenia
- Chiny
- Czas Parzenia
- 3 - 5min
- Temperatura Parzenia
- 95°C