CUBA SERRANO LAVADO
Kraj pochodzenia : Kuba
Region : Granma
Obróbka: Fully Washed
Noty smakowe: Czekolada, tytoń, melasa.
Wynik SCA: 82,50
Data Palenia: Maksymalnie 29 dni od daty palenia do
daty zamówienia
Arabica / Robusta: 100% Arabica
Stopień palenia: ●●●○○
Cuba Serrano Lavado
100% ARABICA
Polecamy parzyć w:
Zawsze, kiedy ktoś pyta, której z naszych kaw powinien spróbować najpierw, odpowiadamy oczywiście, że Cuby Serrano Lavado . Typowo bestsellerowa kawa, którą lubią dosłownie wszyscy.
Upalona jest na czekoladowy kolor, idealnie do ekspresu, kawiarki czy domowej "parzuchy". W jej aromacie można wyczuć miód, orzechy i posmak typowo kubańskiego tytoniu, lecz jest to balans idealnie wyważony. Charakteryzuje się niższą kwasowością niż większość kaw z Ameryki Łacińskiej. Uprawiana jest bardzo nisko, co również wpływa na jej subtelność.
Z radością sięgają po nią ci, którzy na co dzień piją czarną kawę lub espresso, ale również zwolennicy kaw mlecznych śmiało mogą stwierdzić, że to najlepsza kawa pod mleko, bo nie najmocniejsza, na pewno nie delikatna, a wyraźna i niezwykle smaczna.
Opis
- Kraj Pochodzenia :
- Kuba
- Stopień Palenia Ziaren :
- Średni
- Polecana do zaparzania w :
- Ekspresie Ciśnieniowym
- Arabica / Robusta :
- 100% Arabica
Specyficzne kody
Komentarze
espresso po kubańsku
po kubańsku espresso powinno pić się z łyżeczką cukru trzcinowego, lecz nie wyobrażam sobie by tą kawę udoskonalać czymkolwiek, ona nie potrzebuje tuningu, polecam zwłaszcza do espresso!
ESPRESSO
ESPRESSO Z TEJ KAWY TO JEST AMBROZJA! NUTY CZEKOLADY, TYTONIOWY AROMAT, NO MUSZĘ POWIEDZIEĆ, ŻE ROZPŁYWA SIĘ W USTACH.
2021-05-13
genialna na espresso
Espresso z kawy kubańskiej z kapką mleka - G - E - N - I - A - L - N - E