HONEYBUSH
Niezwykle miodowy i aromatyczny Honeybush to napar pozbawiony teiny, w smaku przypominający połączenie wyśmienitego, palonego rooibosa z delikatną czarną herbatą.
HONEYBUSH (MIODOKRZEW)
SPOSÓB ZAPARZANIA: 2-3 g na 200 ml / czas parzenia 3-6min / temp. 100°C / parzyć 1x
HONEYBUSH KLASYCZNY
SKŁAD: honeybush 100%
Honeybush (Heuningbos) to krzak rosnący na górzystych terenach na południu Afryki, niedaleko Kapsztadu. Daleki kuzyn rooibosa, który podobnie jak on nie zawiera teiny, lecz posiada bardziej wyraźny i miodowy smak. Kusi bursztynowym naparem i aromatem miodu. W smaku przypomina delikatną czarną herbatę z nutą wspaniałej egzotyki. Można podawać go z mlekiem lub z cukrem, lecz jeśli już skłaniamy się ku dodatkom, to zamiast tego polecamy dodatkową porcję miodu. Fenomenalny na ciepło, ale świetnie sprawdza się również jako herbata mrożona.
Honeybush jest bogaty w minerały i ma wiele drogocennych właściwości dla zdrowia. Zawiera żelazo, potas, wapń, miedź i magnez. Działa antyutleniająco, antybakteryjnie i antywirusowo. Zmniejsza ryzyko podwyższonego cholesterolu, a także delikatnie poprawia samopoczucie.
To napar doskonały dla wszystkich smakoszy rooibosa, a także delikatnych czarnych herbat takich jak np. Darjeeling. Rewelacyjna ciekawostka w świecie herbat, a także napój dla podróżników, bo watro pamiętać, że każda herbata, to podróż, która zaczyna się od pierwszego łyku! Wyjątkowy smak Honeybusha wspaniale łączy się z lekkimi deserami i ujmuje nutą gorącej Afryki. Doskonały w chwilach relaksu i odpoczynku, przy ulubionym serialu lub pogawędce z bliską osobą.
#HerbataŁagodziObyczaje
Opis
- Skład
- Honeybush 100%
- Kraj pochodzenia
- RPA
- Czas Parzenia
- 3 - 5min
- Temperatura Parzenia
- 95°C
2022-11-07
bez teiny
W końcu znalazłam dobrej jakości herbate bez teiny. Uwielbiam i bardzo polecam.