ROOIBOS KILIMANJARO
Bardzo wyraźny w smaku, lekko pikantny i z miodową mgiełką rooibos, prosto z centrum gorącej Afryki. Nieszablonowy smak i niesamowity aromat pysznie wyostrzą zmysły.
ROOIBOS KILIMANJARO
SPOSÓB ZAPARZANIA: 2-3 g na 200 ml / czas parzenia 3-6min / temp. 100°C / parzyć 1x
ROOIBOS Z DODATKAMI
SKŁAD: rooibos, kawałki imbiru, kolorowy pieprz, aromaty, kwiaty pomarańczy
Rooibos Kilimanjaro to wyjątkowa kompozycja smakowa, która zdecydowanie wyróżnia się na tle innych rooibosów. Aromat jest delikatny i lekko pikantny, pomimo dodatku imbiru nie jest typowo korzenny. Smak orzeźwiający, lekko słodkawy - jak imbirowe ciasteczka. Napar subtelnym mahoniowym kolorze z nutą burgundu. Wielbicielom rooibosa na pewno przypadnie do gustu, a tym którym ów herbata jeszcze nie zasmakowała, pomoże się przekonać do "Afrykańskiego Złota"
Na właściwości naparu mocno wpływają dodatki, jakie się w niej znajdują. Pomarańcza pomaga obniżyć poziom cholesterolu, a jej aromat relaksuje i odpręża. Imbir lekko rozgrzewa i doskonale reguluje krążenie krwi. Kolendra poprawia trawienie, a płatki kwiatu pomarańczy pomagają się zrelaksować i wyciszyć. Ziarna pieprzu nadają cudownej pikanterii, która świetnie współgra z pomarańczą i imbirem, a także usuwają toksyny z organizmu.
Rooibos Kilimanjaro to napar, który zasmakuje na ciepło i na zimno. Bardzo dobrze komponuje się ze słodkimi ciasteczkami lub lekkim posiłkiem. Warto pić ja również wieczorami po długim dniu. Smak urzeknie a aromat zrelaksuje.
Opis
- Skład
- rooibos, kawałki imbiru, kolorowy pieprz, aromaty, kwiaty pomarańczy
- Kraj pochodzenia
- RPA
- Czas Parzenia
- 3 - 6min
- Temperatura Parzenia
- 95°C
2022-02-14
Rarytas Korzenny
Ta herbata, to mój korzenny rarytas, nie dziele się z nikim kiedy zaparzę. Nie wiem jak to dokładnie opisać, ale doza przypraw korzennych w połączeniu z miodowym rooibosem to NIEBO! Kocham