Kawy
Wszyscy znamy klasyczny smak i aromat czarnego naparu, lecz rzadko kiedy zdajemy sobie sprawę, jak zróżnicowany i bogaty jest to świat. Pierwszym wyznacznikiem jest sugerowany sposób parzenia — ściśle związany ze stopniem palenia. W naszym sklepie internetowym czeka na Ciebie zarówno ziarnista kawa pod dripa, aeropress oraz inne metody alternatywne, jak i odmiany idealne dla ekspresów ciśnieniowych czy kawiarek.
Kawa ziarnista — sklep internetowy
Nasze produkty to prawdziwe bogactwo nut smakowych — w zależności od regionu, plantacji czy metody obróbki wyczuć można czekoladę, karmel i orzechy, a także wiele smaków owocowych i kwiatowych. Bez względu na to czy lubujesz się w kompozycjach o sporej kwasowości, nieco bardziej goryczkowych, a może idealnie zbalansowanych, na naszych półkach znajdziesz coś dla siebie.
-
BLEND No1
4,95 złNuty smakowe: Czekolada deserowa, orzechy, karmel.
Skład: Brazylia, Kolumbia, Wietnam.Arabica/Robusta : 85%/15%
Data Palenia: 29/08/2024
Stopień palenia: ●●●○○
-
KOSTARYKA TARAZU
7,90 złKraj pochodzenia: Kostaryka
Region: Central Valley, West Valley, Tarrazú
Farma: Małorolni plantatorzy, CoopeTarrazú
Odmiana: Bourbon, Jackson, Mibrizi and some SL varieties
Wysokość upraw: 1100 – 1800 m.n.p.m
Zbiory: Grudzień 2023 - Luty 2024
Obróbka: Washed (myta)
Nuty smakowe: mleczna czekolada, cytryna, mandarynka, czarna herbata.
Smak: świeży, gładki, słodki, cytrusowy.
Wynik SCA: 83,75
Stopień palenia: ●●●○○
Kwasowość: ●●●●○
Gęstość: ●●●○○
Aromat: ●●●●○
Data Palenia: 29/04/2024 -
BRAZYLIA SANTOS SCREEN 19+
6,90 złKraj pochodzenia : Brazylia
Region: Sao Paulo
Arabica/Robusta : 100% Arabica
Wysokość upraw: 900 - 1100 m n.p.m.
Odmiana: Bourbon, Catuai
Obróbka: Natural
Noty smakowe: Czekolada, orzech włoski, karmel, kremowe body.
Wynik SCA: 81,5
Stopień palenia: ●●●○○Data Palenia: 28/08/2024
-
GWATEMALA HUEHUETENAGO...
9,95 złKraj pochodzenia : Gwatemala
Region : Huehuetenango
Spółdzielnia : Cooperativa Todosantarita
Odmiana: Bourbon, Caturra, Marsellesa, Typica, Catuai
Obróbka: Washed/Myta
Noty smakowe: Czekolada, czerwone jabłko, karmel, migdały, słodycz
Wynik SCA: 84.50
Wysokość uprawy: 1350 - 1650 mnpm
Zbiory : Grudzień 2022 - Marzec 2023
Data Palenia: 29.08.2024
Stopień palenia: ●●○○○ -
KOLUMBIA SUPREMO
8,40 zł100% ARABICA
Duże pestkowe ziarno i charakterystyczny, wyraźny smak specyficzny dla Kolumbii. Klasa sama w sobie.
Data Palenia: 07/04/2024
-
BRAZYLIA CERRADO YELLOW...
7,40 złKraj pochodzenia: Brazylia
Region: Cerrado Mineiro
Farma: Fazenda Pantano
Odmiana: Yellow Bourbon
Wysokość upraw: 1150 m.n.p.m
Zbiory: Zima 2023/Wiosna 2024
Obróbka: Pulped Natural
Nuty smakowe: mleczna czekolada, nugat, suszone owoce, rodzynka
Smak: śwież, gładki, słodki, kremowy.
Wynik SCA: 84
Certyfikat: Określenie Pochodzenia
Stopień palenia: ●●●●○
Kwasowość: ●●●○○
Gęstość: ●●●●○
Aromat: ●●●●●
Data Palenia: 28.08.2024 -
-
PAPUA NOWA GWINEA ELIMBARI
8,40 zł100% ARABICA
Kawa z Nowej Gwinei położonej w basenie oceanu Indyjskiego, wyhodowana ze szczepów kawy Jamaica Blue Mountain.
Data palenia: 03/07/2024