Kawy

Wszyscy znamy klasyczny smak i aromat czarnego naparu, lecz rzadko kiedy zdajemy sobie sprawę, jak zróżnicowany i bogaty jest to świat. Pierwszym wyznacznikiem jest sugerowany sposób parzenia — ściśle związany ze stopniem palenia. W naszym sklepie internetowym czeka na Ciebie zarówno ziarnista kawa pod dripa, aeropress oraz inne metody alternatywne, jak i odmiany idealne dla ekspresów ciśnieniowych czy kawiarek.

Kawa ziarnista — sklep internetowy

Nasze produkty to prawdziwe bogactwo nut smakowych — w zależności od regionu, plantacji czy metody obróbki wyczuć można czekoladę, karmel i orzechy, a także wiele smaków owocowych i kwiatowych. Bez względu na to czy lubujesz się w kompozycjach o sporej kwasowości, nieco bardziej goryczkowych, a może idealnie zbalansowanych, na naszych półkach znajdziesz coś dla siebie.

Aktywne filtry

  • BRAZYLIA SANTOS

    6,90 zł

    Kraj pochodzenia : Brazylia
    Region: Sao Paulo
    Arabica/Robusta : 100% Arabica

    Wysokość upraw: 900 - 1100 m n.p.m.
    Odmiana: Bourbon,
    Catuai
    Obróbka: Natural 
    Noty smakowe: Czekolada, orzech włoski,  karmel, kremowe body.
    Wynik SCA: 81,5 
    Stopień palenia: ●●●○○

    Data Palenia: 23/04/2025

  • Papua Nowa Gwinea myta...

    10,95 zł

    Kraj pochodzenia : Papua Nowa Gwinea
    Region : Waghi Valley, Western Highlands

    Spółdzielnia : Sigri Plantation
    Odmiana: Typica, Arusha 
    Obróbka: Washed (myta)
    Noty smakowe: Owoce tropikalne, ananas, pigwa, kakao
    Smak: gładki, jasny, cytrusowy, czekoladowy posmak
    Wynik SCA:
     86

    Wysokość uprawy: 1550 mnpm
    Zbiory : Maj - Sierpień 2024
    Data Palenia: 23.04.2025
    Stopień palenia: ●●○○○
    Kwasowość: ●●●●○
    Gęstość: ●●●○○
    Aromat: ●●●●●

  • Honduras SHG EP Organic,...

    9,45 zł
    Kraj pochodzenia: Honduras
    Region: Marcala
    Farma: Café de Mujeres, Kolnáal
    Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra, Catuaí
    Wysokość upraw: 1500 – 1800 m.n.p.m
    Zbiory: Kwiecień 2023
    Obróbka: Washed (myta)
    Nuty smakowe: mleczna czekolada, cytryna, czerwona pomarańcza
    Smak: świeży, gładki, słodki, cytrusowy.
    Wynik SCA: 85
    Certyfikat organiczności: Organic EU + Organic NOP
    Stopień palenia: ●●●○○
    Kwasowość: ●●○○○
    Gęstość: ●●●○○
    Aromat: ●●●●●
  • BLEND No1

    4,95 zł

    Nuty smakowe: Czekolada deserowa, orzechy, karmel.
    Skład: Brazylia, Kolumbia, Wietnam.

    Arabica/Robusta : 85%/15%

    Stopień palenia: ●●●○○

  • KOSTARYKA TARAZU

    7,90 zł
    Kraj pochodzenia: Kostaryka
    Region: Central Valley, West Valley, Tarrazú
    Farma: Małorolni plantatorzy, CoopeTarrazú
    Odmiana: Bourbon, Jackson, Mibrizi and some SL varieties
    Wysokość upraw: 1100 – 1800 m.n.p.m
    Zbiory: Grudzień 2023 - Luty 2024
    Obróbka:
    Washed (myta)
    Nuty smakowe: mleczna czekolada, cytryna, mandarynka, czarna herbata.
    Smak: świeży, gładki, słodki, cytrusowy.
    Wynik SCA: 83,75
    Stopień palenia: ●●●○○
    Kwasowość: ●●●●○
    Gęstość: ●●●○○
    Aromat: ●●●●○
    Data Palenia: 29/06/2024
  • KOLUMBIA SUPREMO

    8,40 zł

    100% ARABICA

    Duże pestkowe ziarno i charakterystyczny, wyraźny smak specyficzny dla Kolumbii. Klasa sama w sobie.

  • MEXICO SHG EP ORGANIC LAS...

    8,95 zł

    Kraj pochodzenia: Meksyk
    Region: Motozintla, Sierra Mariscal, Chiapas
    Farma: Małorolni plantatorzy
    Odmiana: Typica, Bourbon, Caturra, Mundo Novo, Maragogype,
    Catimor, Catuai
    Wysokość upraw: 800 – 1800 m.n.p.m
    Zbiory: listopad 2023 - Marzec 2024
    Obróbka: Washed (myta)
    Nuty smakowe: nugat, zielone winogrona, limonka.
    Smak: jasny, gładki
    Wynik SCA: 83,50
    Stopień palenia: ●●●○○
    Kwasowość: ●●●●○
    Gęstość: ●●●○○
    Aromat: ●●●●○

  • Peru Rodriguez De Mendoza...

    7,90 zł

    Kraj pochodzenia : Peru
    Region :
    Rodríguez de Mendoza - Amazonas 
    Klasyfikacja ziarna : Grade 1 
    Odmiana: Typica, Bourbon, Catimor,
    Wysokość upraw: 1500 – 1800 m.n.p.m
    Zbiory: Czerwiec 2024 - Sierpień 2024
    Obróbka: Washed (myta)
    Nuty smakowe: Ciemna czekolada, Brązowy cukier, zielone winogrona 
    Smak: jasny, gładki, delikatna kwasowość 
    Wynik SCA: 83,50
    Stopień palenia: ●●●○○
    Kwasowość: ●●○○○
    Gęstość: ●●●●○
    Aromat: ●●●●○
    Data Palenia: 24.04.2025

  • Bezkofeinowy Blend CARBONIC...

    9,45 zł

    Bezkofeinowy Blend CARBONIC NATURAL™ SPECIAL

    Data Palenia: 26.11.2024

    Naturalny proces dekofeinizacji Carbonic Natural™

  • KENIA AA TOP KAMOINI Jasno...

    10,95 zł

    KENIA AA TOP KAMOINI

    Kraj pochodzenia : Kenia
    Region : Othaya, Nyeri Country

    Farma: Kamoini Factory, member of Othaya Farmars Cooperative Society
    Odmiana: SL34, SL28,Ruiru 11 
    Obróbka: Washed (myta)
    Noty smakowe: kiwi, czarna herbata, winogrona
    Smak: złożony, zbalansowany, jedwabisty
    Wynik SCA:
     88

    Wysokość uprawy: 1650 - 1840 mnpm
    Zbiory : Październik 2023 - Styczeń 2024
    Stopień palenia: ●●○○○
    Kwasowość: ●●●●○
    Gęstość: ●●●○○
    Aromat: ●●●●●