ASSAM PANITOLA FTGFOP1
Niezawodna, uniwersalna, intesywna i klasyczna przyjemność o każdej porze dnia.
To tak w skrócie o Assamie Panitola. Po spróbowaniu, smak tego Assamu już na zawsze zostanie w "TOP" ulubionych klasyków czarnych herbat.
Czytaj więcej niżej...
ASSAM PANITOLA
SPOSÓB ZAPARZANIA: 2-3 g na 200 ml / czas parzenia 3-5 min / temp. 95°C / parzyć 1x
HERBATA CZARNA KLASYCZNA
SKŁAD: czarna herbata 100%
Przed Państwem całkowicie nietypowy gatunek z Assamu: PANITOLA. Wyjątkowy, pyszny i doskonały na każdy dzień - smak pełen mocy, charakteru i przede wszystkim wybornej jakości.
Liście są średniej wielkości, niczym igły sosnowe. Z dużą ilością poączków i wyjątkowym, pikantnym, ale nie ostrym smaku. Bez cierpkości, a z nietuzinkową, stonowaną nutą słodu. Innymi słowy, to doskonały towarzysz o każdej porze dnia, który zachwyca odmiennym smakiem czarnych liści. Herbata idealna po posiłku, do deseru i jako akompaniament każdej chwili :)
Panitola rośnie w wyjątkowym ogrodzie herbacianym niedaleko parku narodowego Dibru - Saikhowa, w którym kwitnie oryginalne życie fauny i flory.
CIEKAWOSTKA: Aktualnie, wraz z Lapsang Souchang jest to ulubiona herbata Eweliny - współzałożycielki Warsztatu Herbaty.